Afspraak maken – Wiersma – Van der Hulst Huisartsen – Leiden
Haagweg 60 2321 AE Leiden Tel:071-5318311 Spoed toets een 1
Header afbeelding

Afspraak maken

Tel: 071- 531 83 11 en toets een 3. Bij spoed, toets een 1.

U kunt iedere dag tussen 08:00 en 08:30 uur bellen voor een afspraak op diezelfde dag. Ook via uw patienten omgeving (web agenda) zijn een aantal afspraak tijden beschikbaar. Wilt u op een andere dag een afspraak maken, kan dat gereserveerd worden op tijden van 8.15-9.00 u. Voor meerdere klachten, maak dan graag een dubbele afspraak. De assistente’s zijn verder bereikbaar tussen:

08:00 – 13:00 uur*
13:30 – 14:00 uur
16:00 – 17:00 uur

*Tussen 11 – 12 uur is vaak een werkoverleg tussen huisarts en assistente. In de middag draaien de assistente een eigen spreekuur, waardoor we telefonisch minder goed bereikbaar zijn.

Bij spoed – toets 1

Heeft u een spoedeisende situatie, waarbij direct contact noodzakelijk is, bel dan het zelfde telefoonnummer 071- 531 83 11 en toets een 1

Wanneer u deze spoedlijn gebruikt voor een niet spoedeisende vraag, dan raakt de spoedlijn bezet en kunnen andere mensen dit nummer niet meer bereiken. De assistente zullen u in dat geval vragen om opnieuw te bellen via de normale lijn. Het kan voor andere om levensbedreigende situaties gaan!

Avond en weekenden – Huisartsenpost de Limes:

In avonden en weekenden kunt u bij noodzakelijke zorg die niet kan wachten tot de volgende werkdag, contact opnemen met huisartsenpost De Limes (houd uw BSN nummer bij de hand bij bellen):

Tel. 088 – 427 47 00
www.huisartsenpostendelimes.nl

Adres: Locatie Leiderdorp (Alrijne)
Simon Smitweg 1
2353 GA Leiderdorp

Als het zeer dringend is, zoals pijn op de borst of tekenen van een beroerte (verlammingsverschijnselen en niet meer kunnen spreken) of verlies van bewustzijn, bel dan 112.

E-consult met huisarts, praktijkondersteuner, doktersassistente

Via uw patienten omgeving kunt u nu ook online vragen stellen (aan de huisarts, poh-somatiek of assistentes). Deze vragen worden vaak binnen 2 tot 3 werkdagen beantwoorden. Spoedeisende vragen niet via dit formulier verzenden, dan moet u de praktijk bellen.

De e-consult vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over leefstijl, medicijnen, onderzoek uitslagen, controle bij chronische ziekte of foto’s van huiduitslagen. Vragen waarvoor lichamelijk onderzoek nodig is of psychische/emotionele vragen kunt u beter bespreken tijdens het spreekuur.

Om een e-consult te kunnen versturen, moet u eerst een account aanmaken, zie Patienten omgeving.
Medische vragen mogen in verband met uw privacy (en risico op hacken) helaas niet via de standaard email van de praktijk verzonden worden.

Telefonisch consult

Het telefonisch consult is bedoeld voor korte, simpele vragen. In de meeste gevallen is er op het spreekuur ook al afgesproken dat u kunt bellen voor de uitslagen van bloedonderzoek, rontgenfoto’s etc. naar de assistente. Een telefonisch consult duurt maximaal 4 minuten. Denkt u langer nodig te hebben, maakt u dan een afspraak om gewoon langs te komen.

Herhaalrecepten

Uitsluitend voor herhaalrecepten kunt u bellen naar onze receptenlijn. Tel 071 – 531 83 11, toets 2.
Ook kunt u via uw patienten omgeving herhaalrecepten aanvragen.

Spreek op de receptenlijn uw naam, geboortedatum, apotheek en de naam en het gebruik van het medicijn in. Het recept zal na 2 werkdagen bij de apotheek klaar liggen.